bezglutenowe naleśniki jaglane

Od zawsze lubiłam naleśniki. Mogę jeść je codziennie i chyba nigdy mi się nie znudzą. Zabawny jest fakt, że jeszcze kilka lat temu nie potrafiłam ich sobie sama zrobić, a wszelkie próby kończyły się wielkim bałaganem w kuchni i skrobaniem przypalonego ciasta z kuchenki gazowej! Na szczęście zawsze znajdzie się dobra duszyczka, która poratuje w takich sytuacjach i dziś dzięki temu potrafię zmajstrować sobie takiego naleśnika sama, który w dodatku jest bezglutenowy, super elastyczny i cienki – a chyba to w naleśnikach jest najważniejsze. 🙂

Składniki (około 9 naleśników):

– szklanka mąki jaglanej

– szkanka mleka roślinnego

– 2 łyżki oleju rzepakowego

– 2 jajka

Przygotowanie:

1. Miksujemy wszystkie składniki.

2. Smażymy na suchej patelni.

Smacznego!